Skip to content

Samen

Trade

Buiten ons assortiment grote bekende merken zijn wij altijd op zoek naar nieuwe onbekende parels.  De focus ligt op kwalitatief hoogstaande wijnhuizen binnen Europa.

Cavatappi Trade bemiddeld en levert rechtstreeks vanuit de producent aan grotere horecabedrijven en wijngroothandelaren. De lean and mean organisatie van Cavatappi Trade gecombineerd met efficiënte logistiek resulteert in wijnen van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen.

De nog onbekende producenten worden geselecteerd binnen Europa op basis van kwaliteit en duurzaamheid.

KLET BRDA

Family Vineyards in Slovenia

Heb je gehoord van de magische regio in het westelijke deel van Slovenië, halverwege tussen de Alpen en de Adriatische Zee? Ze noemen het Brda.

Het gunstige klimaat en de minerale bodem die “opoka” wordt genoemd, maken van

Brda een ultieme regio voor uitmuntende droge witte wijnen. De geavanceerde knowhow en de dagelijkse inspanningen van het team van Klet Brda, bestaande uit ervaren oenologen en agronomen, resulteert bovendien in internationaal bekroonde rode wijnen met rijke aroma’s.

Filling up your life

Our story

Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen de Brda-heuvels werden gesplitst door een grens die Joegoslavië scheidde van Italië, had de regio een bepaald feodaal systeem genaamd Colonate. Volgens dit systeem cultiveerden boeren kleine stukken land en werd er wijn geproduceerd in de kelders van 17 kastelen, eigendom van buitenlandse adel.
Wijnbouw speelt sinds de middeleeuwen een prominente rol in Brda, hoewel er bewijs is dat het al in de Romeinse tijd werd beoefend. De ontdekking van enkele Vitis vinifera-druivenpitten boven het dorp Golo Brdo suggereert dat er mogelijk al wijnranken aanwezig waren voordat de Romeinen arriveerden.

Meer dan tweeduizend jaar wijnbouw in Brda tonen aan dat dit een uitzonderlijke regio is voor het verbouwen van wijnstokken; een die al lang beroemd is om de kwaliteit van zijn wijnen. Deze ideale omstandigheden worden geboden door de mergel, een bodem die rijk is aan mineralen die kenmerkend zijn voor dit heuvelachtige landschap, het klimaat van de regio en de spreekwoordelijk hardwerkende mensen. Terrasvormige wijngaarden op zonovergoten hellingen zorgen voor rijpe en goed gestructureerde, maar toch elegante wijnen, gewaardeerd door zowel experts op internationale wedstrijden als wijnkenners.

RALF SCHUMACHER WINES

In the wine cellar

Uit passie geboren. Oud formule 1 coureur Ralf Schumacher heeft een passie voor gastronomie en wijnen. Samen met Klet Brda produceert hij fantastische wijnen die in diverse landen in toprestaurants geserveerd worden.  De druiven, geteeld op de beste locaties van Brda, worden verwerkt in de wijnkelder met behulp van een combinatie van beproefde en vertrouwde en innovatieve technieken.  Uitstekende wijnen zijn het resultaat van een mix van kennis, talent en intuïtie. Het team geleid door hoofdoenoloog Darinko Ribolica, is verantwoordelijk voor de constant superieure kwaliteit van deze wijnen. 

In the vineyard

Our story

Darinko is één van de beste wijnexperts in Slovenië. Zijn band met de wijnbouw zit diep in zijn roots. Zijn grootvader was één van de oprichters van de eerste coöperatie in Goriška Brda in 1921.  “Ik vind het heerlijk om wijnmaker te zijn, want elk jaar is anders – elke oogst is anders, er zijn elk jaar veranderingen en er is geen recept dat je kunt volgen. 

Je moet je altijd aanpassen aan de omstandigheden en constant bereid zijn om te leren en te verbeteren, terwijl je constant op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van wijn. Dit alles zorgt ervoor dat ik hou van wat ik doe”, legde hij uit.

MAROF WINES

Doorzettingsvermogen en duurzaamheid

De wijnmakerij MAROF heeft de noordoostelijke Sloveense regio Goričko na een eeuwlange stilstand op de kaart van uitmuntende wijn gezet. Het is een verhaal over familie, nalatenschap en liefde voor de natuur. Het afgelegen gebied van Goričko met zijn glooiende heuvels aan de rand van de Panonische vlakte is een unieke microregio, vrijwel onaangetast door de schadelijke gevolgen van menselijke activiteit.

Doorzettingsvermogen en duurzaamheid. Vertrouwen en geduld. Precisie, oprechtheid, verfijning en lange levensduur zijn de kenmerken van MAROF-wijnen.

UROŠ VALCL WIJNMAKER

Our story

Na tien druivenoogsten in onze familiewijngaard kreeg ik een baan aangeboden. Ik was nog nooit in Goričko geweest. Terra incognita. De eerste keer dat ik daar reed, raakte ik de weg kwijt en stopte voor een steengroeve. Een fascinerende ervaring. Grote blokken vulkanisch basalt. Er stonden slechts vier kleine wijnvaten in de oude kelder in Kramarovci. Destijds bestond de wijnkelder in Mačkovci alleen op papier. Dat was de eerste keer dat ik rondkeek vanaf de rand van de Bodonci-wijngaard. De eerste keer dat ik die oude Sauvignon Blanc wijnstokken zag. Het was me meteen duidelijk dat ik op een bijzondere locatie was. Mijn eerste vintage bij MAROF was 2009. Het was uitzonderlijk.

We leven in een tijd waarin mensen het contact met de aarde zijn kwijtgeraakt. Agronomie is in de eerste plaats teruggebracht tot economie, land is slechts een bron van inkomsten. Landbouw zou gelijk moeten staan aan landbouw, culturele bedrijvigheid op het land. Wijn is ook een cultuur. Een duizend jaar oude cultuur.

 

Ik streef er niet langer naar om de beste wijn te produceren, wat ik nu zoek is om de meest eerlijke wijn te maken. Voor mensen van over de hele wereld om te komen kijken waar de wijnstok waarvan het is gemaakt groeit.

UITLEG

Lorem ipsum dolor sit

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In laoreet diam nec ligula ornare tempus. Suspendisse egestas diam ut pharetra consequat. Sed pellentesque enim odio, et ultricies libero suscipit id. Etiam consectetur libero quis tincidunt efficitur. Proin iaculis magna id sagittis fringilla.

tariquet600
quercus600
sottano600
pommery600
noble600
marques600