Skip to content

ITALIË

Cecilia Beretta

Cecilia Beretta werd in 1980 opgericht door familie
Pasqua, met het doel Veronese wijnen te maken
van compromisloze kwaliteit. De naam is afgeleid
van de imposante 17e eeuwse ‘Villa Beretta’ in het
pittoreske Mizzole, dat in het oostelijke gedeelte ligt
van de Valpolicella wijnregio.

OVER DIT WIJNHUIS

Cavatappi bouwt aan sterke merken in de wijnwereld

De familie kocht eind 1940 hun eerste wijngaarden
in Mizzole en San Felice, maar er werd pas echt
aandacht aan geschonken rond 1980. Pas in die
tijd werd de volle potentie van de wijngaarden en
wijnmakerij benut en kreeg kwaliteit een podium.
Met Cecilia Beretta proberen de Pasqua’s de rijke
historie en traditie van de Valpolicella en Soave
regio’s samen te vatten in hun verscheidenheid aan
wijnen, die elk de ware typiciteit weerspiegelen
van hun specifieke terroir en druivenrassen.
Het huis richt zich dan ook enkel op premium
kwaliteit, gemaakt op een moderne manier, zonder
de traditionele vinificatietechnieken uit het oog te
verliezen.
De wijngaarden van Cecilia Beretta bevinden
zich in de valleien en heuvels van Valpolicella en
strekken zich uit tot de vulkanische heuvelbodems
van de Soave. De wijngaarden voor de rode wijnen
liggen voornamelijk in het oostelijke gedeelte van
de Valpolicella en Valpolicella Classico regio, in de
gebieden tussen Castello di Montorio, Mizzole en San
Pietro in Cariano. In de Soave Classico regio zijn
de wijngaarden gesitueerd binnen het district van
Brognoligo. Er wordt veel geïnvesteerd in onderzoek
op het gebied van duurzaamheid en men kijkt
continu naar de mogelijkheden voor transitie naar
biologische wijnbouw.