Skip to content

FRANKRIJK

Domaine Gayda

Domaine Gayda werd in 1749 gebouwd en fungeerde
als rustplaats voor reizigers met paarden. In 2003
besloot Anthony Record het domein te kopen en
bouwde het om naar een wijnmakerij met luxe
accomodaties en een restaurant, waar tegenwoordig
Tim Ford en David Chardron de dagelijkse gang van
zaken verzorgen. De getalenteerde wijnmaker Vincent
Chansault werd vanaf het begin verantwoordelijk
voor het maken van IGP-wijnen van hoge kwaliteit.

OVER DIT WIJNHUIS

Cavatappi bouwt aan sterke merken in de wijnwereld

Domaine Gayda ligt aan de uitlopers van de
Pyreneeën. Om precies te zijn op de grens van de
Côtes de Malepère en Limoux, 25km ten zuidwesten
van Carcassonne in het dorp Brugairolles, letterlijk
omringd door vele wijngaarden.
Bij Domaine Gayda heeft men passie voor traditionele
druivenrassen, die zo natuurlijk mogelijk verbouwd
worden in de vele verschillende, deels biologische
wijngaarden. Er wordt uitsluitend handmatig
geoogst en in lage rendementen. De druiven gaan
in kleine kratten van 20kg en worden vervolgens in
gekoelde containers naar de wijnmakerij vervoerd.
Op deze manier komen ze in perfecte conditie aan.
In de wijnmakerij vind je de meest geavanceerde
apparatuur, maar wordt er op een traditionele wijze
en met grote zorg wijn geproduceerd. Alle operaties
voert men met de hand uit en elke partij druiven
wordt apart gevinifieerd, om het individuele karakter
van het desbetreffende druivenras zo goed mogelijk
tot uiting te kunnen brengen. Dit zorgt voor wijnen
die een ware weerspiegeling zijn van de kwaliteit én
grote diversiteit van de Languedoc-Roussillon. Elk
proces wordt gecontroleerd door gevoel en smaak,
niet door een computer.