OVER DIT WIJNHUIS
Cavatappi bouwt aan sterke merken in de wijnwereld
Alle wijnen van Doña Paula zijn een pure afspiegeling
van de wijngaard. Het vinificatieproces is zo
afgestemd, dat de ware typiciteit van het terroir en
het specifieke druivenras zo duidelijk mogelijk naar
voren komt. Wijnmaker Martin Kaiser en zijn team
zijn hier dagelijks verantwoordelijk voor. Zij dragen
met liefde en aandacht voor ieder detail constant
zorg voor een hoge kwaliteit wijnen, op een zo
verantwoord mogelijke manier.
Terroirgedreven wijnen is waar het om draait bij
Doña Paula. Dat is de voornaamste reden voor de
vier verschillende wijngaarden, waarvan de eerste
aangelegde ‘Finca el Alto’ in Luján de Cujo de
grootste is (435ha) en malbec de hoofdrol speelt.
De andere drie in Valle de Uco zijn ‘Finca Alluvia’,
‘Finca los Indios’ en ‘Finca Los Cerezos’ met elk hun
onderscheidende karaktervolle wijnen.
Doña Paula is zeer betrokken bij elke stap in het
proces, van wijnstok tot de uiteindelijke wijn. Er
wordt minimaal ingegrepen in de wijngaard, er
wordt gezorgd voor een zo schoon mogelijke productie
en het welzijn van het personeel staat hoog in het
vaandel. Dit resulteerde in 2018 in een certificering
als ‘duurzaam wijnbedrijf’, waarvan er slechts tien
in heel Argentinië zijn. Alle wijnen zijn bovendien
vergan friendly en glutenvrij.
De wijnen blijven niet onopgemerkt bij de bekendere
wijncritici en werden al meer dan 140 keer bekroond.