Skip to content

FRANKRIJK

Petit Béret

In 2014 besloten drie ingenieurs zich in het hartje
van de Languedoc volledig toe te leggen op het
vervaardigen van non-alcoholische dranken,
waaronder sappen gemaakt van typisch Franse
druivenrassen, zoals cabernet sauvignon en
sauvignon blanc.

OVER DIT WIJNHUIS

Cavatappi bouwt aan sterke merken in de wijnwereld

Deze heren, waaronder Dominique Laporte, een van
Frankrijk’s beste sommeliers en zelfs van Europa,
vonden het hoog tijd voor een 100% alcoholvrij
alternatief voor wijn met een goede gastronomische
inzetbaarheid. En dat is gelukt! Le Petit Béret is
namelijk diverse malen bekroond met verschillende
prijzen.
Le Petit Béret wordt niet gemaakt als een alcoholvrije
wijn, waarbij er dealcoholisatie plaatsvindt door
bijvoorbeeld vacuümdestillatie of omgekeerde osmose
toe te passen. In plaats daarvan worden de druiven
zorgvuldig geperst en omgezet in onvergist sap. Er
vindt geen fermentatie plaats, dus er kan daarom
ook niet gesproken worden over “alcoholvrije wijn”.
De sappen van Le Petit Béret bestaan geheel uit
natuurlijke ingrediënten en bevatten dus geen
conserveringsmiddelen, kunstmatige kleurstoffen
of smaakstoffen. Ze zijn bovendien ook nog eens
vegan friendly, door het toepassen van plantaardige
klaringsmiddelen.
Le Petit Béret schenkt veel aandacht aan
duurzaamheid en het milieu. Men gebruikt
bijvoorbeeld recycleerbare en biologisch afbreekbare
materialen voor hun verpakkingen en werkt samen
met lokale boeren om de ecologische voetafdruk van
hun producten zoveel mogelijk te verkleinen.