NIEUW-ZEELAND, AUSTRALIË
Villa Maria
Villa Maria Estate, opgericht in 1961 door Sir George
Fistonich, is één van de Nieuw-Zeelandse marktleiders
en Nieuw-Zeeland’s meest onderscheiden wijnhuis
met een sterke reputatie door de productie van
wijnen van constante kwaliteit. Inmiddels produceert
Villa Maria de meest bekroonde wijnen van Nieuw-
Zeeland, zowel nationaal als internationaal.
OVER DIT WIJNHUIS
Cavatappi bouwt aan sterke merken in de wijnwereld
Het wijnhuis produceert zijn wijnen met druiven
uit alle vooraanstaande wijngebieden van Nieuw-
Zeeland: Marlborough, Hawkes Bay en Gisborne.
Meer dan 30% hiervan is biologisch.
Het is een zeer bewust bedrijf en heeft al vele duurzame
initiatieven genomen, wat leidde tot prestigieuze
prijzen op het gebied van milieumanagement. Zo
won men eerder de “Supreme Green Ribbon Award”
voor het meest groene wijnhuis.
Esk Valley ontstond in 1933 in de beroemde
appellatie Gimblett Gravels. Het wijnhuis werd
echter pas succesvol toen Villa Maria’s oprichter Sir
George Fistonich het overnam.
Esk Valley is een boutique wijnhuis dat op een
traditionele, hands-on methode haar wijnen
produceert onder de bezielende leiding van hoofd
wijnmaker Gordon Russell, die daarvoor onder
andere bij Villa Maria werkte. Hij weet als geen
ander druiven uit Marlborough en Hawkes Bay om
te zetten naar kwalitatieve, premium wijnen.
Gordon laat het terroir spreken, al het harde werk
wordt dan ook in de wijngaard gedaan. Hij houdt
van wijnen met een natuurlijke stijl door wilde gisten
te gebruiken en lange rijping op de lie, resulterend in
moderne wijnen op een handgemaakte manier.