FRANKRIJK
Vins Jean-Luc Colombo
Vins Jean-Luc Colombo is een echt familiebedrijf,
vader Jean-Luc bestiert samen met zijn vrouw Anne
en dochter Laure het toonaangevende domein te
midden van de AOC Cornas in de Noordelijke Rhône.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat er voornamelijk
syrah van hoge kwaliteit verbouwd wordt. Naast
Cornas is de familie Colombo ook bedreven met het
maken van wijnen afkomstig van Condrieu, Côtes du
Rhône tot zelfs de Languedoc. De hoofdrol is echter
weggelegd voor Cornas.
OVER DIT WIJNHUIS
Cavatappi bouwt aan sterke merken in de wijnwereld
Jean-Luc is naast bevlogen wijnmaker ook een groot
liefhebber en beoefenaar van de Franse keuken, dat
is van kinds af aan met de paplepel ingegoten door
zijn moeder, die kok was in Marseille. Het een kan
niet zonder het ander, redelijkerwijs zijn Jean-Luc’s
wijnen dan ook gastronomisch breed inzetbaar en al
jaren een begrip binnen, maar ook buiten de regio.
Zo zijn de wijnen bijvoorbeeld terug te vinden op de
kaart bij het beroemde restaurant van wijlen Paul
Bocuse “L’Auberge Du Pont de Collonges” en vele
andere Michelinrestaurants.
Jean-Luc wordt bijgestaan door zijn vrouw Anne,
eveneens een kookfanaat en aanbidster van de
mediterrane keuken. Zij is voornamelijk te vinden in
de wijngaarden en een echte specialist op het gebied
van biodiversiteit.
Dochter Laure sloot zich in 2010 aan bij het bedrijf.
Zij is inmiddels een reizende ster in de Rhône, want
zij heeft samen met haar partner Dimitri ook nog
eens een eigen domein in de AOC Saint Péray.
De wijnen van Vins Jean-Luc Colombo kenmerken
zich door elegantie, complexiteit, fruit en frisheid.
Een stijl die door menig criticus is ontdekt en zeer
in de smaak valt, getuige de waarderingen van
bijvoorbeeld Robert Parker, Wine Spectator, Decanter
en Vinum.